Οι μυστικές συναντήσεις Μητσοτάκη – Θεοδωράκη στην Κρήτη

Σε δυο συναντήσεις που είχαν στα Χανιά συζήτησαν το ενδεχόμενο προεκλογικής συνεργασίας των κομμάτων τους Κυριάκος Μητσοτάκης και Σταύρος Θεοδωράκης.

Οι δυο άνδρες συμφωνούν σε πολλά πράγματα για την επόμενη ημέρα και πρωτίστως για την εκλογική ήττα της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, οριστική κατάληξη όμως στη συζήτηση δεν υπήρξε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με τις πληροφορίες του news24/7, βρίσκεται ενώπιον του εξής διλήμματος:

Πρώτον να προχωρήσει σε προεκλογική συνεργασία με το Ποτάμι, τοποθετώντας στα ψηφοδέλτια του κόμματός του Γιώργο Μαυρωτά, Γρηγόρη Ψαριανό και Γιώργο Αμυρά και χρησιμοποιώντας ως εξωκοινοβουλευτικό υπουργό σε τυχόν κυβέρνησή του τον Σταύρο Θεοδωράκη. Στα συν μιας τέτοιας κίνησης είναι ασφαλώς η δυναμική που θα δώσει στη Νέα Δημοκρατία η συνεργασία, ενώ είναι ασαφές εάν σε μια τέτοια περίπτωση το Ποτάμι αν μπορεί να κατέλθει με δικό του ψηφοδέλτιο στις ευρωεκλογές.

Δεύτερον –και πιθανότερη εξέλιξη- είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης να διεμβολίσει το Ποτάμι, τοποθετώντας στα γαλάζια ψηφοδέλτια τους Γρηγόρη Ψαριανό και Γιώργο Αμυρά με τους οποίους (όπως έχουν αποκαλύψει τα «Παιχνίδια Εξουσίας»-και διάψευση δεν επιδέχονται) ο Πρόεδρος της ΝΔ έχει ήδη συμφωνήσει. Οι περισσότεροι, άλλωστε, στο Μοσχάτο εκτιμούν ότι ήδη το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει πάρει σχεδόν όλους τους ψηφοφόρους του Ποταμιού και συνεπώς η επίσημη συνεργασία με τη Σεβαστουπόλεως όχι μόνο δεν έχει να προσφέρει πολλά, αλλά αντιθέτως μπορεί να δημιουργήσει και προβλήματα.

Το Ποτάμι, πάντως, ενόψει και του Συνεδρίου του που θα διεξαχθεί το Νοέμβριο και που θα αποτελέσει την αφετηρία των εξελίξεων, αγωνίζεται για την αυτόνομη παρουσία του. Αύριο και ενόψει του Συνεδρίου ξεκινά η διαδικτυακή καμπάνια του κόμματος με την δημοσιοποίηση των 20 Θέσεων του Ποταμιού για την οικονομία, την κοινωνία, τους νέους και τα ατομικά δικαιώματα.

Του Βασίλη Σκουρή, news247.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί